Lita på en begagnad cykelbarnstol?

Visst ska vi vara rädda om våran natur och försöka återanvända så mycket som möjligt men tyvärr kan vi inte återanvända vissa saker bland annat cykelbarnstolar då plast är ett sådant material som blir väldigt skört med tiden. Plast åldras också snabbare när det utsätts för värme/sol eller kyla.

Om du funderar på att köpa en begagnad cykelbarnstol bör du på något sätt känna till stolens historia dvs. hur den är förvarad, hur gammal den är, har den använts mycket? eller har den varit med om någon olycka.

Även ganska så nya cykelbarnstolar försämras avsevärt mycket redan efter ett par år så titta noga efter skador / sprickor i plasten om du går i tankarna att använda en begagnad.

Det är oftast inte rekommenderat att använda begagnade cykelbarnstolar eller bilbarnstolar då det finns stor risk att kvalitén / hållbarheten har försämrats och det kan utgöra en stor risk för ditt barn.

Ännu äldre begagnade cykelbarnstolar av t.ex. tyg och stålrör är oftast ännu farligare att använda.

Men om du ändå vill använda en begagnad cykelbarnstol så bör du vara helt säker kring historiken av den så du inte tar några onödiga risker.